Баунти чоколатца | Homemade Bounty Bars [♫Mr. President – Coco Jambo]

♫Mr. President - Coco Jambo♫ (en is below) Јас сум прва за правење десерти кои не бараат од тебе да ги печеш или да им се мислиш многу. Стави се во сад, измешај и чекај сами од себе да се направат 😀 Овие баунти колачиња се баш такви - полесни - здравје, а и многу … Continue reading Баунти чоколатца | Homemade Bounty Bars [♫Mr. President – Coco Jambo]

Сируп од нане | Mint Syrup [♫Eurythmics – Sweet Dreams (Are Made Of This)]

♫Eurythmics - Sweet Dreams (Are Made Of This)♫ (en is below) Сега, кога нането е во изобилство, не можам а, да не купам неколку букетчиња од пазар. Прво нешто што ми дојде на ум да правам со толку него беше баш овој сируп од нане. Во Бугарија, пиев еден толку освежителен пијалок, нешто како лимонада … Continue reading Сируп од нане | Mint Syrup [♫Eurythmics – Sweet Dreams (Are Made Of This)]

Штангли од јогурт со јагоди и чоколадо | Healthy Yoghurt Bark with Strawberries and Chocolate [♫The Temper Trap – Sweet Disposition]

♫The Temper Trap - Sweet Disposition♫ (en is below) Благи правам многу, многу ретко, ама овие плочки од јогурт буквално го преплавија целиот Пинтерест, така што морав да ги направам. Како и секој и јас имав неколку неуспешни обиди да направам некои колачи или торти, па некако се повлеков од благата сцена 🙂 Но, овие … Continue reading Штангли од јогурт со јагоди и чоколадо | Healthy Yoghurt Bark with Strawberries and Chocolate [♫The Temper Trap – Sweet Disposition]

Simple Strawberry Cake | Колач со јагоди [♫Strawberry Fields Forever-The Beatles]

♫Strawberry Fields Forever-The Beatles♫ (en is below) Ова лесно и вкусно колаче ми беше омилено кога бев малечка. Мајка ми го прави со замрзнати вишни, а јас решив да го направам со јагоди. Во фрижидер имав свежи јагоди, па решив да ги искористам во ова мое колаче. Премногу лесен колач, вкусен и толку сочен (дури … Continue reading Simple Strawberry Cake | Колач со јагоди [♫Strawberry Fields Forever-The Beatles]