Здраво Софија | Zdrasti Sofia [♫The Temptations – My Girl]

♫The Temptations - My Girl♫ Изминатиот викенд го поминав во Софија. Ја посетив за прв пат и горе-долу сум задоволна од градот 🙂 На TripAdvisor видов кои места се најдобри за пица, бургери и суши. Тие јадења морам да ги пробам каде и да одам. Еве што пробав, па со вас споделувам што е добро, … Continue reading Здраво Софија | Zdrasti Sofia [♫The Temptations – My Girl]

Здраво Шведска! | Hej Sverige! – [♫LP – Lost On You] Фотографии – Photos

♫LP - Lost On You♫ (en is below) Јас сум една од оние луѓе кои обожаваат празници. Ја сакам божиќната атмосфера, накитените продавнички и секогаш со радост погледнувам во прозорите на другите луѓе и си замислувам дека сите уживаат во празничната атмосфера околу накитената елка. Во моите 27 години, никогаш до сега немав прилика да … Continue reading Здраво Шведска! | Hej Sverige! – [♫LP – Lost On You] Фотографии – Photos

Здраво Хрватска! – Hello Croatia! [♫Oliver Dragojević – Cesarica]|Фотографии | Photos

♫Oliver Dragojević - Cesarica♫ Ова лето, 2016, бев во Хрватска на летување. Храната, просто, ме воодушеви! Затоа, во прилог се само фотографии од вкусната (повеќе морска) храна во Хрватска. Ова не е целата хрватска кујна, туку само дел од јадењата кои јас ги пробав за време на мојот престој во различни градови. This summer we … Continue reading Здраво Хрватска! – Hello Croatia! [♫Oliver Dragojević – Cesarica]|Фотографии | Photos

Здраво Охрид! (мк) | ♫Нина Спирова – O, езеро мое!

♫Nina Spirova - O, ezero moe♫ for English version, click here. Охрид ми е едно од омилените места во Македонија каде одам кога сакам набрзина да ги наполнам батериите од стресниот живот во Скопје. Погледот кон езерото едноставно ме смирува, дишам длабоко и медитирам во себе. Охрид е преубав град, полн со стар, но и … Continue reading Здраво Охрид! (мк) | ♫Нина Спирова – O, езеро мое!

Hello Ohrid! (en) | ♫Nina Spirova – O, ezero moe!

♫Nina Spirova - O, ezero moe♫ Have you been to Ohrid? The Pearl city? The city of gjomleze, homemade garlic "mayo", Church of St. John at Kaneo, beautiful Ohrid lake, historical churches (365 churches for each day of the year), breathtaking Samuel's Fortress that watches the city from above, the top visited city in Macedonia during … Continue reading Hello Ohrid! (en) | ♫Nina Spirova – O, ezero moe!