Овошна вода на 4 начини | 4 Flavored Waters [♫Imagination – Just An Illusion]

♫Imagination – Just An Illusion♫

(en is below)

Овошната вода е она што ви треба во жешките денови. Многу подобра од газирани пијалоци или тетрапак сокови. Особено е добра за оние кои и така не пијат многу вода во текот на денот. Јас ги имав овие состојки при рака, ама вие може да ставите во овошната вода што и да посакате.Се што ви треба се неколку тегли (да рециклираме 🙂 ) и имагинација. Ако ви здосади обичната вода и сакате малку да ја направите поинтересна секоја голтка, еве ви четири идеи како да си направите овошна вода.

Овошна вода на 4 начини

1. Лимон и лаванда

Ви треба: 

Подготовка:

Во чаша ставете неколку коцки мраз и ставете ги парчињата лимон и лаванда.

2. Лимон, јагоди и чили

Ви треба: 

Подготовка:

Во чаша ставете неколку коцки мраз. Во филтер за чај, ставете го сечканото чили пиперче. Ставете ги лимонот и јагодите, исечкани на парчиња.

3. Лајм и вишни

Ви треба: 

Подготовка:

Во чаша, ставете неколку коцки мраз. Ставете ги лајмот и вишните (претходно откостени).

4. Лимон, нане и ѓумбир

Ви треба: 

Подготовка:

Во филтер за чај, ставете ги парчињата нане. Во чаша, ставете неколку коцки мраз. Ставете ги ливчињата нане.

Интересно, нели?


Pimp up you daily H2O with some flavored water. I am a huge water drinker and I don’t have any problems drinking huge amounts of water, daily. But, sometimes I want to change my routine and I make citrus water. I highly encourage you to make some of these waters or at least add some lemon in your glass – it will refresh you instantly. All you need is some jars (recycle 🙂 ) and imagination, of course.

4 Flavored Waters

1. Lemon & Lavender

You will need:

Prep:

In a glass, add some ice cubes. Add the lavender and lemon.

Lemon, Strawberries & Chilli

You will need:

Prep:

Add the chilli in a tea infuser. In a glass, add some ice cubes and add the lemon and chopped strawberries.

Lime & Cherries

You will need:

Prep:

In a glass, add some ice cubes. Add the lime and pitted cherries.

Lemon, Ginger & Mint

You will need:

Prep:

In a tea infuser, add the ginger. In a glass, add some ice cubes and add the mint leaves and some lemon slices.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s