Чиа пудинг со овошје | Simple Chia Pudding [♫Beyoncé – Irreplaceable]

♫Beyoncé – Irreplaceable♫

(en is below)

Пудинг од чиа ми е омилен, особено за појадок. Толку е брз и лесен за подготовка, а особено ми се допаѓа што лесно се транспортира за на работа – го ставаш во тегла и на работа имаш супер здрав појадок. Преферирам овој пудинг да го правам со растително млеко, но понекогаш го правам и со обично млеко. Чиа семките се многу здрави, особено за појадок затоа што ви даваат сила и енергија рано, наутро. Штом еднаш ќе го направите, ќе се навлечете на него.

img_20170120_105422Чиа пудинг со овошје

Состојки: 

  • 3 лажици чиа семе
  • 300 мл млеко (млеко од ориз, бадеми или друго растително млеко е подобро)
  • 1 лажица мед
  • 1 лажиче цимет
  • овошје по желба

Подоготовка:

Во тегла ставете ги млекото, циметот и чиа семето. Затворете ја теглата и протресете ја. Оставете ја теглата да стои во фрижидер најмалку  часа или преку ноќ. Следниот ден, претурете го чиа пудингот во чинија, ставете мед од горе и овошје, семки и јатки по желба.

Chia pudding is my favorite breakfast idea ever. I love making this quick and very easy to make brekkie and with some drizzle of honey… this makes one perfect chia pudding bowl that you’ll dive in to. I usually prepare this, one day ahead, take my jar in the morning, along with some fruits and nuts and off to work I go. Almond milk is my favorite, but sometimes I make it with regular milk. However, chia pudding is divine. 
%d1%87%d0%b8%d0%b0-%d0%bf%d1%83%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b3-%d1%81%d0%be-%d0%be%d0%b2%d0%be%d1%88%d1%98%d0%b5-simple-chia-pudding-1

Simple Chia Pudding

Ingredients:

  • 3 tablespoons chia seeds
  • 300 ml milk (almond, rice or soy it’s the best!)
  • 1 tablespoon honey
  • 1 teaspoon cinnamon
  • fruit, seeds and nuts of choice

Prep:

In a jar, add milk, chia and cinnamon. Shake well and leave it in the fridge for at least 3 hours or over night. Serve the chia pudding with some fresh fruit, chopped nuts and seeds of your choice. 7715472452_ac73742bca_k

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s