Путер земички со сусам | Simple Sesame Butter Buns [♫Sade – Smooth Operator]

♫Sade - Smooth Operator♫ (en is below) Овие земички ги направив сосема случајно. Правев пица, па ми остана вишок тесто, а си испланирав за следниот ден да правам бургери (се е плански во мојата глава, кога станува збор за оброците 🙂 ). Па така, со вишокот тесто направив четири земички со мнооогу сусам ^_^  Излегоа … Continue reading Путер земички со сусам | Simple Sesame Butter Buns [♫Sade – Smooth Operator]

Тестенини во зелен сос од авокадо и спанаќ | Green Pasta with Avocado-Spinach Pesto [♫Green Green Grass Of Home – Tom Jones & Englebert Humperdink]

♫Green Green Grass Of Home - Tom Jones & Englebert Humperdink♫ (en is below) Има денови кога можам да се удавам во млечни производи, ама има и такви кога едноставно на моето тело му треба пауза и прочистување од нив и од се друго што внесувам во мене, а не е толку здраво (тесто, пржени … Continue reading Тестенини во зелен сос од авокадо и спанаќ | Green Pasta with Avocado-Spinach Pesto [♫Green Green Grass Of Home – Tom Jones & Englebert Humperdink]