Кремасто пире од компири | Simple Mashed Potatoes [♫Michael Jackson – Smooth Criminal]

♫Michael Jackson – Smooth Criminal♫

(en is below)

Јас сум самопрогласена кралица на компирите. Компири едноставно обожавам и можам да ги јадам секој ден. Кога бев малечка и кога мајка ми ќе правеше пире, мене ми ја даваше полесната работа од целиот процес – лупење компири и тест проба. До ден денес, таа го прави исто пирето. Совршено кремасто и многу многу вкусно. Постојано сум во потрага во најдобрите рецепти со компири, па затоа со вас го споделувам мојот (т.е на мајка ми 🙂 ) најдобар рецепт за пире компир.

%d0%ba%d1%80%d0%b5%d0%bc%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%be-%d0%bf%d0%b8%d1%80%d0%b5-%d0%be%d0%b4-%d0%ba%d0%be%d0%bc%d0%bf%d0%b8%d1%80%d0%b8-simple-mashed-potatoes-2Кремасто пире од компири

Состојки:

  • 1 кг компири
  • 250 мл млеко
  • 3 лажици путер
  • сол

Подготовка:

Компирите убаво измијте ги и ставете ги во тенџере со вода да се сварат убаво додека да бидат меки, скоро распаднати. Во ѓезве или мало тенџерче, ставете ги путерот и млекото да се растопат. Сварените исцедете ги од водата, излупете ги вратете ги назад во топлото тенџере. Со алатка за пире, згмечете ги компирите. Додадете ја течноста од млеко и путер, посолете ги продолжете да гмечите со алатката додека да добиете кремасто пире. Пробајте на вкус за сол и сервирајте додека е топло.%d0%ba%d1%80%d0%b5%d0%bc%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%be-%d0%bf%d0%b8%d1%80%d0%b5-%d0%be%d0%b4-%d0%ba%d0%be%d0%bc%d0%bf%d0%b8%d1%80%d0%b8-simple-mashed-potatoes-6

Sometimes, I imagine myself eating a huge bowl of mashed potatoes with a large spoon, like it’s the best tasting ice cream. Few days ago, this imagination of mine, became a reality. I was craving so bad for warm mashed potatoes, buttery and creamy, perfectly seasoned. I boiled exactly 1 kilo of potatoes and made myself a perfect mashed potatoes. Dreams do come true, see? 😀

I, myself, am self proclaimed potato queen. I love potato everything. I can eat that gold/purple/yellow gem everyday for breakfast, lunch or dinner. I love potatoes so much. I am always for a endless search of the best potato recipes. My mom made the best mashed potatoes and she always made them this way. When I was a little girl, she gave me small tasks, like peeling the potatoes or tasting for salt. She prepared this humble dish once a week. Today, I am sharing with you my recipe (my mom’s, to be precise) for a simple mashed potatoes:

%d0%ba%d1%80%d0%b5%d0%bc%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%be-%d0%bf%d0%b8%d1%80%d0%b5-%d0%be%d0%b4-%d0%ba%d0%be%d0%bc%d0%bf%d0%b8%d1%80%d0%b8-simple-mashed-potatoes-4Simple Mashed Potatoes

Ingredients:

  • 1 kg russet potatoes
  • 250 ml milk
  • 3 tablespoons butter
  • salt, to taste

Prep:

Wash the potatoes and put them in a large pot. Cover with cold water and boil them until completely tender. In a small pot, add milk and butter and melt them on the stove. Drain the water, peel the potatoes and put them back in the same pot. Using a potato masher, mash the potatoes, gradually adding the liquid. Mash until well combined. Salt to taste and serve while it is still warm.%d0%ba%d1%80%d0%b5%d0%bc%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%be-%d0%bf%d0%b8%d1%80%d0%b5-%d0%be%d0%b4-%d0%ba%d0%be%d0%bc%d0%bf%d0%b8%d1%80%d0%b8-simple-mashed-potatoes-3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s