Палента пица | Polenta Pizza Crust [♫Abba – Take A Chance On Me]

♫Abba - Take A Chance On Me♫ (en is below) Ако ме следите подолго на блогот, верувам дека знаете за тоа колку сакам да правам и да јадам пица! Пица обожавам да јадам и тоа со секакви филови. Со сувомеснато, со сирења и кашкавали, со зеленчук со се! Но, понекогаш на моето тело му треба … Continue reading Палента пица | Polenta Pizza Crust [♫Abba – Take A Chance On Me]

Пиперки полнети со урда и кајмак | Pickled Peppers with Cottage Cheese and Kaymak [♫Leb i Sol – Tako blizu]

♫Leb i Sol - Tako blizu♫ (en is below) Чувствувам посебна љубов во срцето за пиперки полнети со урда (а, од оваа година и со кајмак). Ниедна зима не пропуштам да ги купам на пазар или во супермакет, а оваа година репив  да ги направам. Истражував малку на интернет за совршениот рецепт и од неколку … Continue reading Пиперки полнети со урда и кајмак | Pickled Peppers with Cottage Cheese and Kaymak [♫Leb i Sol – Tako blizu]

Брускети со смокви и козјо сирење | Fig and Goat Cheese Bruschetta [♫Nat King Cole – Unforgettable]

♫Nat King Cole - Unforgettable♫ (en is below) Јас обожавам благо-солени комбинации. Козјо сирење исто така обожавам и го комбинирам и со лути, но и со благи комбинации. Козјо сирење одлично оди со лут сос, но уште повеќе со мед и смокви. Ако не сте пробале до сега, еве ви прилика. Овие брускети ги направив … Continue reading Брускети со смокви и козјо сирење | Fig and Goat Cheese Bruschetta [♫Nat King Cole – Unforgettable]