Pasta Carbonara | Тестенини во карбонара сос [♫Ennio Morricone – Ma L’amore No]

♫Ennio Morricone - Ma L'amore No♫ (en is below) Неодамна, го гледав филмот „Малена“ и се заубив во саундтракот. Во Моника Белучи. Во Италија. Сум била неколку пати во Италија, но никогаш во љубовен пар. Има разлика кога истражуваш и се губиш во непознати градови сам или со група и кога покрај тебе е твојата … Continue reading Pasta Carbonara | Тестенини во карбонара сос [♫Ennio Morricone – Ma L’amore No]

Salad “L’Amour pour Elle” | Љубовна салата со авокадо [♫Elton John – The One]

♫Elton John - The One♫ Оваа салата настана сосема спонтано и е продукт на една љубов. Љубов кон еден човек. Љубов кон животот. Среќа и радост. Секое убаво чувство е во оваа салата. Кога јадеш, ја чувствуваш. Љубовта. Љубовна салата со авокадо Состојки: 1 голема китка рукола, измиена и исушена 1 зрело авокадо, исечено по … Continue reading Salad “L’Amour pour Elle” | Љубовна салата со авокадо [♫Elton John – The One]