Macedonian Style Bean Stew – Гравче манџа [♫The Good, the Bad and the Ugly (Soundtrack)]

♫The Good, the Bad and the Ugly (Soundtrack)♫ (en is below) Дедо ми обожаваше каубојски филмови. Кога ќе дојдеше кај нас на гости, заедно со баба ми, седеше на двоседот и со далечинското вртеше по програмите додека да најде некој каубојски филм. Каубојските филмови ги гледаше со таква страст, мислиш тотално се внесуваше во ликовите … Continue reading Macedonian Style Bean Stew – Гравче манџа [♫The Good, the Bad and the Ugly (Soundtrack)]

Simple Beetroot Salad | Салата од цвекло [♫The Girl from Ipanema – Astrud Gilberto]

♫The Girl from Ipanema - Astrud Gilberto♫ (en is below) Здраво дечки 🙂 Празниците поминаа, а јас без да кажам си земав неколку денови зимски одмор за вистински да се одморам. Знаете и сами дека Бадник и Божик се за пиење, јадење и тотално опуштање. Баш убаво го искористив одморот, во домашна и топла атмосфера, со … Continue reading Simple Beetroot Salad | Салата од цвекло [♫The Girl from Ipanema – Astrud Gilberto]