Orzo Pasta with Spinach Pesto and Eggplant Koftas | Орзо со песто од спанаќ и ќофтиња од модар патлиџан [♫Madonna – Lucky Star]

♫Madonna - Lucky Star♫ (en is below) Lucky star од Madonna е само потсетник на тоа дека и јас имам среќна ѕвезда во мојот живот. Таа ѕвезда е причината заради која готвам повеќе вегетаријански јадења како ова денес. Овие ќофтиња од модар патлиџан, како и целата вегетаријанска и веганска палета на јадења која ја готвам е … Continue reading Orzo Pasta with Spinach Pesto and Eggplant Koftas | Орзо со песто од спанаќ и ќофтиња од модар патлиџан [♫Madonna – Lucky Star]

Macedonian Style Cabbage Stew (Podvarok) | Зелка (Подварок) – [♫Piloti – Zaboravljeni]

♫Piloti - Zaboravljeni♫ Прво, сакам да споделам со вас едно од првите сеќавања кои ги имам за себе. Јас, мајка ми и татко ми седиме во дневна, вечераме, најверојатно околу 8 часот навечер, гледаме телевизија и оваа песна почнува да пее. Мислам дека беше дел од некоја серија која моите родители ја гледаа кога бев … Continue reading Macedonian Style Cabbage Stew (Podvarok) | Зелка (Подварок) – [♫Piloti – Zaboravljeni]

Soft Pretzels | Переци [♫Duke B ft Angela McCluskey – Hey You]

♫Duke B ft Angela McCluskey - Hey You♫ Јас не сум дете кое пораснав со перек за појадок. Моите родители секогаш купуваа бурек и/или ѓеврек за појадок, особено за викендите. Переците не ги сакав никогаш, можеби затоа што беа многу тврди за мене. Дури и сега во Скопје, ретко може да се најде добра пекара … Continue reading Soft Pretzels | Переци [♫Duke B ft Angela McCluskey – Hey You]