Thai Coconut Soup with Chicken, Shiitake Mushrooms and Papaya | Тајландска кокосова супа со пилешко, шитаке печурки и папаја [♫LMFAO – Sexy and I Know It]

♫LMFAO - Sexy and I Know It♫ (en is below) Ова јадење треба да се прекрсти во „Супата На Мојот Живот“, наместо во тајландска кокосова супа, но прво... Употребата на кокосовото млеко во секојдневното готвење е многу честа во развиените земји. Ние, македонците, тешко ги прифаќаме промените во светот, гледајќи од секој аспект (секоја чест … Continue reading Thai Coconut Soup with Chicken, Shiitake Mushrooms and Papaya | Тајландска кокосова супа со пилешко, шитаке печурки и папаја [♫LMFAO – Sexy and I Know It]

Летна манџа – Macedonian Style Summer Lunch [♫Kazi zosto me ostavi – Nikola Avtoski]

♫Kazi zosto me ostavi - Nikola Avtoski♫ (en is below) Тука, во Македонија, сме горди на нашите овошје и зеленчук. Доматите, пиперките, тиквиците, модрите патлиџани се превкусни во ова време од годината. Ако произведувате сами, за своја душа, вие сте вистински среќници. Најубавите домати секогаш ќе има во дворот на баба ми - домат јабучар! Го … Continue reading Летна манџа – Macedonian Style Summer Lunch [♫Kazi zosto me ostavi – Nikola Avtoski]